Inici » Noticies » Mitja Marató de Sant Cugat 2022: La teva Mitja

Mitja Marató de Sant Cugat 2022: La teva Mitja

  • La 36ª edició de la cursa reforça la seva estructura organitzativa per posicionar la Mitja santcugatenca com una de les curses de referència del país. 
  • La prova, que tindrà lloc el 20 de novembre, ha estat presentada al Celler Cooperatiu on s’han desgranat les novetats principals de la propera edició.
  • L’Ajuntament i el Club Muntanyenc es plantegen objectius ambiciosos, tan esportius com de participació, per fer créixer la prova i situar-la entre l’elit de les mitges maratons catalanes.

La Mitja Marató de Sant Cugat del Vallès celebrarà el proper diumenge, 20 de novembre, la seva 36ª edició. Una edició que arriba després de dos anys d’absència per la pandèmia, i que des de l’Ajuntament i el Club Muntanyenc, organitzadors de l’esdeveniment, volen que suposi un punt d’inflexió.  La nova estratègia organitzativa vol impulsar un gir en la celebració de la cursa per posicionar-la al capdavant de les proves esportives.

Una Mitja per tothom

El Celler Cooperatiu ha estat l’escenari de la presentació, davant dels mitjans de comunicació i les institucions locals, del full de ruta de la propera edició de la cursa. Una mitja marató que incorporarà, per primera vegada, una prova de 10k i una de 5k, per ampliar la cursa a tota la ciutadania que vulgui formar part d’aquest esdeveniment de forma activa.

Fernando Cortizo, vicepresident del Club Muntanyenc ha destacat l’impuls que es vol donar en la propera edició de la prova; “Organitzem la Mitja marató interrompudament des de 1984, després de l’impàs dels dos anys de pandèmia, tornem amb força per celebrar aquesta 36ª edició. Volem que la mitja sigui una festa de l’esport i una festa de ciutat“.

Nou recorregut i objectius esportius

La presentació d’un nou recorregut ha estat una de les grans novetats. Amb sortida des de l’Avinguda Pla del Vinyet, els participants posaran rumb al centre històric de la ciutat per on passaran, com no podia ser d’una altra manera, per davant del Monestir.

Posteriorment, enfilaran el carrer Santiago Russinyol i l’Arxiu Nacional de Catalunya, per posar punt final a la plaça de la Vila, davant de l’Ajuntament. Un circuit de 10k, que en el cas de les corredores i corredors de la mitja marató hauran de recórrer dues vegades.

Gràcies als canvis en el nou traçat i l’aposta per portar un grup d’atletes d’elit s’intentarà establir nou rècord de la prova. Actualment, el millor registre està en possessió d’Houssame Benabbou el 2019, amb un temps de 1h03’55”, mentre que en categoria femenina el millor crono és d’Elena Loyo, també en l’edició del 2019, en 1h13’16” .

Moisès Gangolells, representant de la direcció tècnica de RPM Sports, col·laboradors de la cursa, ha volgut destacar totes les activitats paral·leles i els objectius esportius de la prova; “Treballarem per fer de La Mitja Marató de Sant Cugat, una de les mitges maratons de referència a Catalunya. Ens centrarem en les corredores i corredors oferint-los els millors serveis i totes les facilitats possibles.“

Una prova sostenible

Seran nombroses les accions concretes que s’aplicaran per fer una prova sostenible. Des de l’entrega d’una bossa del corredor reutilitzable, recollida selectiva de brossa, plàstic zero en els avituallaments, fruita de proximitat als avituallaments, paper zero a la bossa del corredor, control de l’impacte acústic megafonia, grups electrògens menys sorollosos, l’ús de vehicles elèctrics per part de l’organització, ús de bicicletes pel control de cursa, sensibilització dels voluntaris i organització, o fomentar l’ús del transport públic entre d’altres.

Ha tancat l’acte el regidor d’esports de l’Ajuntament de Sant Cugat, Francesc Carol,Després de dos anys sense disputar la cursa a conseqüència de la Covid, reprenem la Mitja Marató de Sant Cugat amb moltes ganes. L’Ajuntament i el Club Muntanyenc volem fer un salt de qualitat en l’organització amb la col·laboració de RPM, impulsant un nou circuit i activitats familiars perquè sigui una jornada per a tota la ciutadania.”

La Mitja Marató de Sant Cugat torna per quedar-se i esdevenir el gran esdeveniment esportiu de la ciutat, i una de les mitges maratons més importants de Catalunya. Les inscripcions ja estan obertes per a qualsevol de les tres distàncies, a través del següent enllaç: www.mitjamaratosantcugat.com