Natura i Medi ambient

Natura i Medi ambient

Per una natura plena de vida i una vida plena de natura

Al Club Muntanyenc Sant Cugat pensem que resulta imprescindible treballar intensament per la conservació de la natura i la millora dels espais verds, sortosament tan presents a la nostra ciutat i els seus voltants, i que tants beneficis ens aporten.

El Parc Natural de la Serra de Collserola forma part de les nostres vides i el Club Muntanyenc hi està totalment implicat. D’aquesta manera, hem establert projectes de col·laboració, tant amb el Parc de Collserola com amb l’Ajuntament de Sant Cugat, a fi de sumar esforços en accions de millora i restauració.

La secció de Natura i Medi Ambient som un grup de persones, sòcies del club, preocupades per la crisi ecològica i l’emergència climàtica que estem patint.

Volem fer una clara aposta per la sostenibilitat, l’educació ambiental i la conservació del patrimoni natural. Per això, duem a terme actuacions sobre el terreny, actes informatius, de divulgació de coneixement i acords amb altres entitats i/o institucions, a fi d’establir una xarxa de treball conjunta que faciliti l’èxit de la tasca comuna.

Si ets una persona sòcia del club, amb les mateixes inquietuds i ganes de col·laborar, no dubtis a contactar amb nosaltres!

 

Grup d'Ornitologia

El Grup d’Ornitologia del CMSC neix amb la voluntat de donar a conèixer  l’apassionant mon dels ocells. Si vens amb nosaltres aprendràs a observar-los i a identificar-los. 

Periòdicament farem sortides. En principi, pels voltants de sant Cugat, aprofitant la situació privilegiada del nostre municipi. Els parcs i jardins són un bon lloc per començar a entrar en contacte amb els ocells comuns del nostre entorn i només necessitem uns prismàtics, il·lusió i una mica de paciència. Seran passejades sense cap dificultat a ritme lent per poder fer les observacions adequades i en petis grups d’unes 8 persones. No es podran portar animals de companyia.

Primera sortida: 3 de febrer 2023
Més informació i inscripcions a l’agenda del CMSC.

Els parcs i jardins són un bon lloc per començar a entrar en contacte amb els ocells comuns del nostre entorn i només necessitem uns prismàtics, il·lusió i una mica de paciència.

A part de les sortides també volem organitzar activitats com tallers, per exemple de menjadores o caixes niu,  i xerrades de divulgació.

Som conscients que només es pot protegir el que es coneix!