Activitats > Sortides

Passejades per Collserola

Grup: Passejades per Collserola

El grup de Passejades per Collserola som un grup que cada diumenge sortim d’excursió per Collserola. De forma divulgativa descobrim algunes de les peculiaritats del nostre entorn més preuat. Aquestes excursions són de molt baixa dificultat i hi pot participar qualsevol persona qui pugui caminar amb normalitat. Només cal portar vestimenta i calçat adequat per anar per la muntanya, aigua i esmorzar.

Funcionament del grup

Cada diumenge, durant tot l’any (exceptuant festivitats estivals i d’altres dates remarcables) a les 9 h se surt a fer l’excursió, des de la Plaça de la Vila, davant del monument al CMSC.  Aquestes sortides estan liderades i planificades per vocals qui guien i exposen les sortides.

Tipus de sortida

Les sortides que fem són per visitar paratges del Parc Natural de Collserola, conèixer turons, fonts, salts d’aigua, camins històrics, runes o masos. També fem sortides culturals com la ruta per les cases modernistes de l’Arrabassada, la Cantada de Nadales i la visita al pessebre de Can Castanyer. Una de les excursions que no falta mai és la que recorre el recorregut de la Marxa Infantil de l’edició anterior i la visita guiada al Monestir de Sant Cugat que serveix per culminar l’any.

Qui conforma el grup

Aquestes sortides estan obertes a tothom qui pugui dur a terme activitat física en el medi natural i són aptes per a gent de totes les edats, tant per qui comença a caminar com per veterans. Al ser oberta, el perfil de gent que hi participa és tan divers i variat com imprevisible. De mitjana hi participen entre 20 i 30 persones. Requereix una inscripció prèvia des del web del club o presencialment a la nostra recepció.

Poden participar-hi menors, acompanyats sempre per llurs pares o responsables majors d’edat que es faran càrrec en tot moment i es responsabilitzaran dels menors que acompanyen. Aquests menors hauran d’estar capacitats a caminar amb el grup sense interferir ni dificultar-ne la marxa.

Els participants no poden portar-hi animals de companyia atesa la por, els entrebancs, les al·lèrgies i altres inconvenients que poden provocar en els participants.

Aquestes sortides estan organitzades pel Club Muntanyenc Sant Cugat conjuntament amb l’oficina de Turisme de l’Ajuntament de Sant Cugat. Podreu trobar tota la informació de les sortides detallada a l’agenda. També trobareu la informació més actualitzada al web del CMSC i setmanalment al TOTSantCugat.

FITXA TÈCNICA

Periodicitat de les sortides

Cada diumenge

Rang aproximat de distància

De 8 a 10 km

Desnivell positiu mitjà aproximat

±300 m

Dificultat

BAIXA

Hores aproximades de caminada per dia

Entre 3 i 4 h (incloses parades). La tornada sol ser vora les 13:30 i les 14 h.

Preu aproximat d’una sortida

Gratuït

Hora i lloc de trobada

A les 9 h davant de l’Ajuntament de Sant Cugat. Es prega màxima puntualitat.

Tipus de transport més utilitzat

A peu, tren o vehicles particulars. Els cotxes es podran compartir depenent de la disponibilitat.

Material recomanable a dur a una sortida

Roba i calçat adequat tant per anar per la muntanya com adaptat a la climatologia. Aigua i esmorzar.

Tipus d’assegurança necessària

Activitat coberta per assegurança d’accidents. No cal tenir assegurança pròpia. Cal haver fet la inscripció.

Vocals responsables

Eduard Soler Rio i Josep M. Aymà, com a coordinador. Cada sortida té un vocal diferent.