Inici » Noticies » Resenya Sortida del Grup Capdemunt del 17 i 18 de febrer

Resenya Sortida del Grup Capdemunt del 17 i 18 de febrer

Vocal: Eugenio Calderón
Sortida del primer dia: Vall d’Aneu
Totals: distància: 11,5Km, desnivell 670m, temps: 4h 30′

Excursió circular des de La Guingueta d’Aneu, passant pels petits pobles, mig abandonats, de Dorbe, Llavorre, Burgo, Escalarre i tornada a la Guingueta. Un dia preciós i amb molt bones vistes. En Llavorre, parlem amb uns caçadors que han caçat 4 cérvols i els ten tirats a l’entrada del poble, esperant que se’ls emportin.

Una bonica excursió de mitja muntanya amb molt bon temps i bones vistes.
Van dormir a l’Alberg Les Daines, a Espot Esquí. Bon sopar i bon esmorzar.

Sortida del segon dia: Espot – Refugi Josep María Blanc – Estany Negre i tornada
Totals: distancia: 15,5Km, desnivell 1.030m, temps: 7h 30′

Deixem els cotxes al costat del pont del riu Peguera, a la carretera d’Espot a l’estació d’esquí. Ascendim pel GR-11.20 paral·lels al riu, que creuem en un parell d’ocasions, per boscos de pi, avet i bedoll.

Una mica abans de trobar-nos amb la pista que ve de Prat de Pierró, sobre els 2.000m d’altitud, comencem a trobar gel, que a la baixada ens obligarà a posar-nos els grampons. Seguim per la pista amb, cada vegada amb més neu, fins a arribar a l’estany Tort de Peguera. L’envoltem per arribar fins al refugi Josep Maria Blanc, on ens aturem a menjar, aprofitant que s’està molt bon a la terrassa.

Ens acostem, també, a l’estany Negre. Les vistes dels dos llacs gelats i coberts de neu, són fantàstiques. Molt bon temps i un paisatge espectacular.

Després de menjar emprenem el descens fins als cotxes i a casa.