Activitats > Sortides

Roca i Neu

Grup: Roca i Neu

Som un grup d’escalada que neix de l’interès comú d’una colla d’usuaris i usuàries del rocòdrom del CMSC. Després de moltes sortides, hem decidit formalitzar el grup i obrir-lo a tots els socis i sòcies interessades. El grup el formem gent majoritàriament en la franja dels 25 als 40 anys, però tothom és benvingut. Les activitats que proposem (principalment d’escalada i d’alpinisme) seran aptes per tots els nivells, però per apuntar-se demanem experiència i formació suficients, com per exemple, haver realitzat el curs d’escalada en roca nivell 1 que ofereix el club.

Funcionament del grup

Constituït el grup el novembre de 2018, encara no tenim gaire recorregut previ. La nostra intenció, de moment, de realitzar 4 sortides de cap de setmana l’any. Quedem aviat dissabte i tornem el vespre de diumenge. Normalment dormim en refugis, allotjaments econòmics, o en vehicles de companys on es pot dormir. Acostumem a fer sortides per territori català. Generalment cada sortida tindrà un vocal, que serà la persona que organitzarà la sortida i que será la persona de contacte.

Tipus de sortida

Fem sortides a la muntanya (sense comprometre’ns a un tipus d’activitat concreta), ja sigui per a fer escalada esportiva, de bloc o via llarga, sortides per a fer cims, crestes, rutes circulars, etc. durant tot l’any. Hi haurà sortides de més i de menys nivell i seran d’un o dos dies en funció de l’objectiu  de la sortida.

Qui conforma el grup

El Grup Roca i Neu està format actualment per 20 persones. Som totes sòcies del CMSC i gairebé totes estem abonades al rocòdrom del CMSC. Les edats estan compreses majoritàriament entre els 25 i 40 anys. Som persones amb experiència en la muntanya i amb força experiència en l’àmbit de l’escalada. La majoria som polivalents i alguns tenim experiència també en muntanya hivernal, en curses de muntanya, crestes, canals, esquí de muntanya, etc. Estem en bona condició física.

FITXA TÈCNICA

Periodicitat de les sortides

Unes 4 o 5 sortides l’any, mínim una per trimestre.

Rang aproximat de distància

De 15 a 25 km en les sortides de caminar. A les sortides d’escalada, la distància serà menor.

Desnivell positiu mitjà aproximat

Al voltant dels 1000 m. · Dificultat: MITJANA-ALTA i ALTA.

Dificultat

MITJANA-ALTA i ALTA.

Hores aproximades de caminada per dia

Entre 5 i 9 hores.

Preu aproximat d’una sortida

Entre 15 i 50 €, depenent del refugi, àpats, benzina, etc.

Hora i lloc de trobada més habitual

Primera hora del dissabte a Sant Cugat.

Tipus de transport més utilitzat

Vehicles pròpis.

Material recomanable a dur a una sortida

Dependrà de la sortida. Normalment: Calçat i roba adequada, casc, arnès, corda i el material necessari específic per a la sortida.

Tipus d’assegurança necessària

Mínim C de la FEEC o equivalent.

Vocals responsables

Alba Martínez.