Inici » Noticies » Sortida del Grup Capdemunt al Tuc de Vallibierna

Sortida del Grup Capdemunt al Tuc de Vallibierna

Els passats dies 4 i 5 de maig de 2024, el grup Capdemunt del Club Muntanyenc Sant Cugat va emprendre una aventura muntanyenca al Tuc de Vallibierna, una sortida marcada per condicions meteorològiques adverses i paisatges nevats d’una bellesa excepcional.

Dia 1: Ascens al Refugi de Cap de Llauset
La sortida va començar amb el desplaçament en cotxes particulars fins a la presa de Llauset. Els quatre aventurers, liderats pels vocals Jordi Guimerà i Jordi Vilarasau, van deixar el vehicle a l’altura de l’antic campament de la construcció de la presa. Tot i trobar-se la pista tancada per la neu, el grup va iniciar l’ascens en un itinerari completament cobert de neu humida, dificultant la progressió. Durant aquesta etapa, van cobrir un desnivell de pujada de 598 metres i una distància total de 6,44 km, gaudint de vistes espectaculars sobre la Vall de Llauset i l’estany de Botornás, totalment gelat. La jornada va finalitzar amb una nit al Refugi de Cap de Llauset.

Dia 2: Condicions Adverses i Retirada
El segon dia va començar amb el seguiment del traçat de la GR-11, passant pels estanyets gelats de la Coma de l’Arnau. Tot i l’intent de continuar fins al coll on es troba la Roca Blanca, la visibilitat reduïda per la boira i la progressió lenta i difícil van obligar al grup a renunciar al cim i a decidir tornar al refugi. Aquesta decisió va ser reafirmada per la caiguda d’una allau de neu humida durant el flanqueig de l’embassament de Llauset. En total, van assolir un desnivell de pujada de 521 metres i de baixada de 1071 metres, amb una distància total de 12,13 km.

Reflexions de Seguretat
La sortida va ser un recordatori de la importància de la precaució en muntanya, especialment sota condicions meteorològiques canviants. La decisió de tornar per seguretat, tot i la decepció de no assolir el cim, va demostrar la prioritat del grup per la seguretat sobre els objectius d’aventura.

Aquesta experiència reforça la necessitat de preparació adequada, respecte pel medi i una bona presa de decisions en condicions adverses per part dels amants de la muntanya.