Inici » Noticies » Sortida del Grup Muntanya del 14 d’octubre de 2023

Sortida del Grup Muntanya del 14 d’octubre de 2023

Un grup de 29 amants de la natura van embarcar-se en la sortida a les muntanyes de Matagalls i Sobrevia. A aquest grup se li van unir 10 membres més del Grup Pas a Pas, tots ells amb l’objectiu de descobrir els secrets de la vegetació d’aquesta zona en plena transició cap a la tardor.

Després d’una parada per prendre un cafè revitalitzant a Seva, els membres del Pas a Pas es van baixar de l’autocar abans d’arribar a Viladrau, on l’autobús els recolliria més endavant després de la seva pròpia exploració. Aquesta sortida havia estat planificada pel vocal del grup, amb l’esperança de captar el contrast de la vegetació en aquesta temporada de tardor.

L’itinerari va començar al Coll de Sant Marçal, a una altitud de 1.106 metres, a les 10:15 del matí. Van iniciar l’ascens pel bosc de faigs seguint el GR-5, passant pel Coll Pregon. Després de dues hores d’ascens, van arribar a la cima del Matagalls, situada a 1.696 metres d’altitud. Malauradament, el cel estava cobert de núvols baixos, la qual cosa limitava la seva visibilitat, però això no va impedir que capturessin una fotografia de grup com a record.

La baixada va començar seguint el GR-5 fins a un coll abans del Turó d’en Besa, on van prendre un camí secundari que els va portar al Pla de Cinc Sous, el Turó dels Esqueis i el Collet de Font Pomareta. Aquí, es van desviar cap a la Font Pomereta (asseca en aquesta època de l’any) per fer una parada i gaudir d’un àpat ben merescut.

Després, van continuar per una pista en constant descens que els va portar a través del Collet de les Garrotades, la Serra de Font Pomareta i la Serra de Sobrevia. Finalment, van passar pel Matagalls Xic i van arribar a la carretera de Seva, a prop del Coll de Sobrevia, després de 6 hores d’excursió, on van esperar l’arribada de l’autocar que els havia de recollir.

Encara que l’esperat espectacle de colors de la tardor no s’havia materialitzat del tot, tots els participants van gaudir de la bellesa dels boscos que van travessar i del coneixement de la vegetació que els va ser proporcionat per la professora de botànica, Eulalia Picas, en el trajecte en autobús.