Inici » Noticies » Resum de la Sortida del Grup Capdemunt del passat 20 i 21 de gener

Resum de la Sortida del Grup Capdemunt del passat 20 i 21 de gener

El passat cap de setmana del 20-21 de gener 11 participants del Grup Capdemunt anaven al Porté – Puymorens. Aquí teniu un petit resum de la sortida:

Dia 1: Pic de la Mina

Sortida des del Coll de Puymorens en direcció oest cap a la Cabana de la Mina, antic recorregut a la mina que dona nom al pic, on s’explotava magnetita (https://ca.wikipedia.org/wiki/Mines_de_Pimorent).

El recorregut a l’hivern está força concorregut per esquiadors de muntanya i pasa pel costat de les pistes d’esquí de Porté-Puymorens sense gaire dificultats tècniques. Una volta arribats al nou telecadira de l’estació, l’itinerari s’enfila i arribats al coll, canviem raquetes per grampons. El cim s’assoleix fàcilment tot i que amb precaució.

A la baixada, les condicions permeten fer una explicación sobre allaus (Josan Domínguez) i una pràctica d’arva.

https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/capdemunt-pic-de-la-mina-des-de-col-de-puymorens-gener-2024-158983519

Nit a l’alberg de la Fundació Pere Tarrés a Llívia (https://xanascat.gencat.cat/ca/albergs/albergs/anna-maria-janer).

Dia 2: Pic de la Coma d’Or

Sortida des del Coll de Puymorens en direcció Est. L’itinerari comença ,olt pla seguint una pista que a poc a poc s’enfila per la vessant N de la vall (Coma d’en Garcia). L’itinerari remunta la vall fins al coll o Portella de la Coma d’en Garcia, que al N en 90º té la Tossa Rodona (no hi pugem I seguim en direcció Est cap a la Portella del Cortal Rossó per, finalment, remuntar fins al Puig o Pic de la Coma d’Or. El pic té tres parts: l’accés primer, on s’hi accedeix amb dificultat tècnica i física moderada; el primer cim on s’hi accedeix després d’una cresta innivada (dificultat tècnica alta pel nivell Capdemunt de 2024) i el cim, que arriba després d’una aresta de roca que en el moment d’arribar està entre humida i gelada (no la fem, dificultat molt alta pel nivell Capdemunt). Tornada pel mateix itinerari.

https://ca.wikiloc.com/rutes-alpinisme/capdemunt-puig-de-coma-dor-gener-2024-158983763